Categorie archief: Nieuws

Qpanel op het Interieurinnovatie Event

Op 16 november 2017 werd de vierde editie van het Canon-evenement ‘Interieurinnovaties met print’, gehouden bij de Design Academy in Eindhoven. Qpanel was als partner van Canon aanwezig tijdens dit zeer succesvolle en drukbezochte event.

Bekijk hiernaast het sfeerverslag van deze dag.

Heeft u unieke materialen die u wilt gebruiken in uw decor?

Decor scan is dan een optie…

In ons design center digitaliseren wij veelal (natuurlijke) materialen als basis voor het maken van decors. Onze Cruse Large Format Synchron Table Scanner is de beste oplossing voor het scannen van grote oppervlakken. Met deze scanner kan elke gewenste textuur worden gecreëerd, met als resultaat een waarheidsgetrouwe weergave van kleur en textuur voor een optimale beleving.

Hoogwaardig scannen biedt vormgevers, interieurontwerpers en decorbouwers talrijke mogelijkheden, omdat er meer bronmateriaal beschikbaar is.

Kasteel Groeneveld; Tentoonstelling Fiep Westendorp

100 jaar Fiep Westendorp. Dat viert Kasteel Groeneveld met een tentoonstelling voor jong en oud. Voor deze tentoonstelling heeft Qpanel uiteenlopende plaatmaterialen voorzien van tekeningen waarmee decors en attributen zijn gemaakt voor spellen en informatie waarbij de natuur centraal staat. Veelal voorzien van een topcoat om zodoende te voldoen aan de gewenste slijt -en krasvastheid. Tenslotte in huis de platen gefreesd naar de gewenste vorm.

Tekeningen: Fiep Westendorp Foundation (FWF).

Counter KFC in Qpanel kopshout

In vrijwel alle KFC vestigingen wordt de counter uitgevoerd met kopshout, voor zowel het front als ook de aftimmering van de monitor schermen. Aangezien het gekozen decor uitlopend was bij de plaatproducent en er de vraag was om de kleur iets bij te stellen hebben we het decor gedigitaliseerd. Hierdoor waren we in staat om een decor te personaliseren, exact naar wens van de klant.

Materiaal Qpanel HPL interieur
Toepassing Counter KFC
Realisatie KMI van Ledden
Locatie Scheveningen

Een gevel van mos

Door Qpanel Exterieur nu een uniek bedrijfspand! Naast de bamboe was de eigenaar van het pand op zoek naar een gevelbeplating waarbij zijn bedrijfsactiviteiten tot uiting kwamen. Voorwaarde het moest decoratief blijven, subtiel, wat heeft geleidt tot een decor van mos, immers hij is producent van moswanden.

Een bijzonder pand door de toepassing van Qpanel – Het personaliseren op niveau!

Materiaal Qpanel HPL exterieur
Toepassing Gevelpanelen
Realisatie Derckx – Weert
Locatie Weert

Bloembakken Brabanthallen

Onlangs in de Brabanthallen zijn er bloembakken geplaatst, voorzien van een gelijkwaardig decor als op het tapijt. Kleurafstemming was hierin essentiëel, om tot een juiste beleving te komen. De Qpanel panelen zijn voorzien van een topcoat waardoor de panelen eenvoudig reinigbaar en krasbestendig zijn. De drager is een HPL.

Voor meer informatie ga naar het technische fiche.

Materiaal Qpanel HPL
Toepassing Bloembakken
Realisatie Interieurbouw Heusden
Locatie Den Bosch

Vergaderzaal EU 2016 Amsterdam

Van januari tot en met juni 2016 is Nederland voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Voor de inrichting van de centrale vergaderlocatie voor het Nederlandse EU-voorzitterschap koos het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het thema ‘exploring’. De vergadertafels zijn uitgevoerd in Qpanel HPL.

De opdruk is een met onze speciale scantechniek gedigitaliseerd houtdecor met een door de klant aangeleverd patroon erover.

Materiaal Qpanel HPL
Toepassing Vergadertafels
Realisatie Van Der Plas Meubel & project bv
Locatie Amsterdam

Jaz Hotel te Amsterdam

Jaz Hotel te Amsterdam, een nieuwe hotelformule die inspireert en improviseert. Met Jaz in the City Amsterdam opent moederbedrijf Steigenberger Hotel Group haar eerste Jaz Hotel. Q-Panel B.V. kreeg de opdracht voor het vervaardigen van de bedden-achterwanden. De bedden-achterwanden zijn gedecoreerd met een afbeelding, deze zijn aangebracht op geborsteld vurenhouten panelen.

Kunstwerken bij Station Vaartsche Rijn te Utrecht

De kunstenaar Frans Hofmeester heeft in opdracht van ProRail 19 fotowerken gemaakt voor de onderdoorgangen Albatrosstraat en Bleekstraat bij station Vaartsche Rijn te Utrecht. In de fotowerken zijn mens en natuur met elkaar verbonden. Bloemen groeien dwars door handen heen in een spel tussen kleur en licht. Q-Panel B.V. heeft op Qpanel-HPL deze kunstwerken vereeuwigd in samenwerking met Movares.

Martens Glas nieuwe dealer Qpanel

P&P Grafimedia is een overeenkomst aangegaan met Martens Glasindustrie voor het dealerschap van Qpanel. Martens Glasindustrie verzorgt de verkoop van digitale print op glas.

In diversen showrooms in zowel Nederland als België kunt u toepassingen van Qpanel zien. Martens Glasindustrie is gespecialiseerd in het bewerken van glas voor industrieel en residentieel gebruik.

 

 

Buurttaferelen onder spoortunnel Deventer

Na de aanleg van een nieuwe spoortunnel van sportpark Rielerenk naar de woonwijk Rivierenwijk te Deventer is door Stefan Venbroek een kunstwerk gemaakt. Meer dan vierduizend foto’s werden er door hem gemaakt van de bewoners in deze omgeving. Deze foto’s vormen de basis van het werk waarin fotografie en tekeningen zijn samengevoegd.

Het kunstwerk is digitaal geprint op aluminium sandwichpanelen en voorzien van een laksysteem.

Stadhuis Weert

Op vrijdag 27 juni vind de officiële opening plaats van het nieuwe stadhuis te Weert. Het is een totaal ontwerp op het gebied van stedenbouw en architectuur. Zakelijk, doelmatig, fris-modern en duurzaam. De facilitaire ruimten zijn op alle verdieping door P&P Grafimedia voorzien van een specifiek ontwerp, aangedragen door de architect. In overleg is er voor een kleurengamma gekozen dat in harmonie is met de omgeving. Vervolgens is dit ontwerp direct geprint op HPL en voorzien van een topcoat.