Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Technische Specificaties

Qpanel is een systeem wat aangebracht wordt op een plaatmateriaal naar keuze. Het systeem bestaat uit meerdere lagen die worden geïntegreerd in het plaatoppervlak. De topcoat is dubbel UV gehard Acrylaat hars en is daarom bijzonder duurzaam.


Eigenschappen
Krasbestendig
Slijtbestendig
Slagvast
Vuilafstotend
Anti-bacterieel (optioneel)
UV-bestendig

Afmetingen
De verwerking van het Qpanel-systeem geschied op bruto plaatformaat welke regulier verkrijgbaar zijn, bv. 1220 x 2440 mm, 1300 x 3050 mm.

Glansgraad
De topcoat is leverbaar in een glansgraad mat.

Bewerking
De bewerkingseigenschappen van een Qpanel-systeem zijn vergelijkbaar met hardhout. Hardmetalen zagen en frezen zijn hierin bewezen en vandaar een noodzaak. Dit geld ook voor scherpe zagen en frezen, die een ideale bewerking ten goede komen. Losbreken, versplinteren en afspringen van de zichtzijde wordt veroorzaakt door verkeerde bewerkingen of het gebruik van ongeschikt gereedschap.

Tand-vorm zaagblad
TR/TR
Trapeziumtand/Trapeziumtand; Tand-vorm voor het zagen van harde, abrasie lagen.
FZ/TR
Vlakke tand/Trapeziumtand; Tand-vorm voor het bewerken van Qpanel-systeem.
WZ/FA
Wisseltand met fase; Een alternatief voor de FZ/TR tand-vorm.
HZ/DZ
Daktand/Holle tand; Tand-vorm voor een zeer goede snij- en randkwaliteit boven en onder op de machines zonder voorritsaggregaat.
HZ/FA
Holle tand met fase; Toepassing vergelijkbaar met HZ/DZ, echter met langere levensduur op machines zonder voorritsaggregaat.

Boren
Voor het boren van een Qpanel zijn boren voor kunststoffen het meest geschikt. Dit zijn spiraalboren met een grote spaanruimte. Dankzij hun steile punt zijn deze boren ook goed te gebruiken voor doorlopende gaten.